۳۱ مرداد ۱۳۸۹

طرز تهیه حلیم گندم

حلیم از غذا ها و در واقع از سوپ های ایرانیست که در نقاط مختلف ایران به روش های مختلف تهیه میشه و در هر روش از مواد اولیه متفاوت مانند جو،شیر،حبوبات و ... استفاده میشه.


روشی که اینجا آموزش میدم روشیه که تهرانی ها استفاده می کنند و اگر می خواهید حلیمتون مثل حلیم بیرون بشه از روش اول استفاده کنید. ولی من همیشه از روش دوم استفاده می کنم چون هم سریع تره و هم فیبر گندم داخل غذاست.
امیدوارم بپزید و لذت ببرید. اگر هم سوالی داشتید بپرسید.

مواد لازم:

گندم پوست کنده 1 استکان
گوشت 200 گرم
کره یا روغن حیوانی 50 گرم
نمک کمی
پودر دارچین برای تزئین



طرز تهیه 1:


  1. گوشت یا مرغ یا بوقلمون را با یک پیاز بپزید و بگذارید خنک شود. برای تهیه حلیم از هر نوع گوشتی می تونید استفاده کنید، فقط مهم اینه که از جایی باشه که ریش ریش بشه.
  2. گندم را از شب قبل خیس کنید.
  3. حدود 1.5 لیتر آب به آن اضافه کرده (می تونید آب گوشت را بیفزایید) و بگذارید با حرارت ملایم بجوشد تا لعاب آن در بیاید و دانه های گندم باز شوند(بسته به نوع گندم 3-5 ساعت طول می کشه)، و اگر لازم بود بازهم آب بیفزایید. در این مرحله کره را اضافه کنید تا سر نرود.
  4. غلظت آن که به حد دلخواه رسید آن را از صافی رد کنید و تفاله گندم را دور بریزید.
  5. گوشت را ریش کنید و به حلیم بیفزایید و بگذارید حدود 5 دقیقه بجوشد و در این مدت هم بزنید تا مزه هایشان به هم برود.
  6. نمک را در حدی بیفزایید که فقط بی مزگی گندم و گوشت برطرف شود. حلیم نباید شور باشد تا اگر کسی خواست بتواند با شکر بخورد.
  7. پس از اینکه آماده شد کره یا روغن را داغ کرده و روی حلیم میریزیم.(در صورت تمایل)
  8. سپس با دارچین تزئین کرده و نوش جان کنید.


طرز تهیه 2:

  1. گندم خیس خورده را در غذا ساز بریزید تا کاملا له شود، سپس آب یا آب گوشت را بیفزایید و بگذارید بجوشد. در این صورت لعاب گندم خیلی سریعتر در می آید. (1-2 ساعت)
  2. در این روش نیازی به صاف کردن گندم نیست و بقیه مراحل مانند روش قبل می باشد.

مطالب مرتبط:

سوپ شیر

۲۵ مرداد ۱۳۸۹

کوکوی لوبیا سبز تبریزی


مواد لازم:

لوبیا سبزخرد شده و کمی سرخ شده 200 گرم

هویج نگینی خرد شده 2 عدد متوسط

سیب زمینی نگینی خرد شده 1 عدد متوسط

تخم مرغ 5-6 عدد

پیاز داغ 2 ق غ

زعفران آبکرده 1 ق غ

گردو خرد شده 2-3 ق غ

بیکینگ پودر نصف ق چ

نمک وفلفل کمی


طرز تهیه:


  1. لوبیا را در آب ریخته و میگذاریم بجوشد.

  2. بعد از 10 دقیقه هویج را می افزاییم و بعد از اینکه 10 دقیقه دیگر جوشید سیب زمینی را می افزاییم و می گذاریم 5 دفیفه بجوشد.(جمعا 25 دقیقه)در این زمان آب مواد باید تمام شده باشد.حرارت را خاموش کرده و می گذاریم خنک شود.

  3. تخم مرغ ها را در ظرفی دیگر هم زده، و مواد بالا را به علاوه بقیه مواد می افزاییم و مخلوط می کنیم.

  4. در تابه ای حدود 5 قاشق روغن بریزید و پس از اینکه روغن داغ شد مواد را در آن بریزید تا سرخ شود.

  5. سپس برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.


توجه:

اندازه مواد را می توانید بنا بر سلیقه کم یا زیاد کنید.

مطالب مرتبط:

کوکوی سیب زمینی

۱۱ مرداد ۱۳۸۹

مرغ بریان درسته در قابلمه/مرغ نمکی

سلام دوستان،
بعد از مدت ها امروز به وبلاگ اومدم تا طرز تهیه این مرغ رو که نیازی هم به فر نداره و خیلی هم آسون تهیه میشه رو براتون بنویسم.
چند روز پیش جایی مهمان بودم که به این روش مرغ رو درست کرده بودند و خیلی عالی شده بود.
خودم هم یک بار درست کردم و خوشم اومد.
جالب اینجاست که با اینکه این مرغ روی نمک پخته میشه ولی به هیچ عنوان شور نمیشه.


مواد لازم:
نمک 2 بسته
مرغ درسته(بهتر است با پوست باشد) 1 عدد
پیاز-گوجه فرنگی-فلفل دلمه ای از هرکدام 1 عدد
نمک-فلفل-زعفران آب کرده به میزان دلخواه


طرز تهیه:
  1. مرغ را تمیز کرده و می شوییم و می گذاریم آبش برود.
  2. کمی نمک و فلفل روی مرغ و داخل شکمش میزنیم و زعفران آب کرده را به پوست آن می مالیم.
  3. پیاز،گوجه فرنگی،فلفل دلمه ای را داخل شکم مرغ می گذاریم.
  4. 2 بسته نمک را در قابلمه ریخته و مرغ را روی آن قرار می دهیم و در قابلمه را می گذاریم.
  5. ظرف را به مدت2 تا 3 ساعت روی شعله ملایم گاز قرار می دهیم تا مرغ پخته و بریان شود.
  • توجه کنید که اگر قابلمه خیلی کوچک باشد پوست مرغ طلایی نمی شود.