۲۰ مهر ۱۳۸۷

کیک ساده

کیک ساده
دستور پخت این کیک بسیار ساده است و همه افراد به راحتی حتی بدون نیاز به همزن و در مدت زمانی کوتاه می توانند این کیک خوشمزه را درست کنند.


مواد لازم:
آرد سفید ½ 2 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
روغن مایع ¾ پیمانه
ماست ¾ پیمانه
شکر 1 پیمانه
بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
جوش شیرین ½ قاشق چایخوری
وانیل ¼ قاشق چایخوری

(هر پیمانه معادل یک لیوان معمولی است)


طرز تهیه :
1- شکر را در ظرف گودی ریخته و وانیل را می افزاییم و مخلوط می کنیم. (می توان به جای وانیل از رنده پوست یک لیمو ترش یا رنده نصف پوست یک پرتقال استفاده کرد که طعم فوق العاده ای به کیک می دهد)


2- تخم مرغ ها را یکی یکی می افزاییم، و هر یک آنقدر هم میزنیم( با چنگال یا همزن) تا روی آن حباب ایجاد شود و سپس تخم مرغ بعدی را می افزاییم.


3- روغن و ماست را می افزاییم و در حدی که مواد یکنواخت شود هم میزنیم.


4- آرد را سه بار الک می کنیم و بیکینگ پودر و جوش شیرین را به آن می افزاییم و مخلوط می کنیم.


5- آرد را (که با و بیکینگ پودر و جوش شیرین مخلوط شده) کم کم به بقیه مواد می افزاییم و فقط در حدی که مخلوط شود هم میزنیم.


6- مواد را در قالب ریخته و در فر 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت قرار می دهیم. مدت پخت بستگی به فر دارد. ولی به طور متوسط بین 30 تا 45 دقیقه زمان برای پخت لازم است.



♠ حتما فر را از 15 تا 30 دقیقه قبل روشن کنید تا گرم شود.
♠ با یک خلال دندان یا چنگال در کیک فرو می کنیم، اگر ذرات کیک به آن نچسبید کیک آماده است.
♠ اگر می خواهید روی کیک طلایی شود 2-3 دقیقه شعله بالای فر را روشن کنید.

>>>میتوانید به خمیر این کیک پودر کاکائو یا نسکافه، کشمش، گردو و ... بیفزایید.

  • پودر کاکائو را الک کرده و با آردی که داشتیم مخلوط می کنیم و می افزاییم.
  • پودر نسکافه را (به میزان دلخواه) همزمان با ماست بیفزایید.
  • حدود نصف لیوان کشمش را با 1 قاشق غذاخوری سرصاف از آردی که داریم مخلوط می کنیم تا کشمش ها به آرد آغشته شوند و در آخرین مرحله قبل از اینکه خمیر را در قالب بریزیم می افزاییم و فقط در حد مخلوط شدن به آرامی هم می زنیم.
  • بهتر است گردو را پس از اینکه خمیر در قالب ریخته شد روی خمیر بریزیم. همچنین می توانیم آنرا با خمیر مخلوط کنیم.

    لینک های مرتبط:

نظرات شما بسیار برایم ارزشمند است، حتما من را از نظرات خود مطلع سازید و سوالات خود را مطرح کنید.

‏۲۴ نظر:

ناشناس گفت...

SALAM
من از روش :
آرد 2لیوان
شیر 1لیوان
تخم مرغ 4عدد
شکر 1لیوان
روغن 3/1لیوان
وانیل
بکینک...استفاده میکنم.
چرا دوستم درست میکنه عالی میشه من درست میکنم خمیر ولاستیکی میشه لطفا جواب بدین

Maryam.HNF گفت...

سلام دوست عزیز،
روغن جامد یا مایع؟
3 دلیل اصلی خمیر شدن کیک اینها هستند:
1-بیکینگ پودر خوبی استفاده نمی کنید.
2-بعد از افزودن آرد مواد را زیاد هم میزنید.
3-بیکینگ پودر را زود اضافه می کنید.

اگر بیشتر توضیح بدید که مواد رو به چه ترتیبی و چگونه مخلوط می کنید بهتر می تونم راهنماییتون کنم.

ناشناس گفت...

سلام
من با یک دستوررایج قطاب (زرده تخم مرغ+ماست+روغن جامد+بیکینگ پودر و آرد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد) قطاب درست می کنم همیشه فوق العاده نرم و ترد بودند ولی امسال موقع سرخ کرن می پاشیدند و اونهایی که سالم بودند سفت می شدند.
از روغن جامد استفاده کردم و بیکینگ پودرم 1 قاشق مربا خوری بود و 2 ساعت خمیرمو نگه داشتم و تجربه به هم نشون داده بود که استفاده از روغن جامد برای سرخ کردن باعث تردتر شدن قطاب می شه
شما فکر می کنید کشکل امسال من چی بوده؟
بکینگ پودر زیاد بوده یا به طریقی مشکل داشته؟
آردم زیاد یا کم بوده؟
ماست می تونه توی ترد شدن تاثیری داشته باشه؟
شاید خمیرو زیاد نگه داشتم
ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.

حسن سیا گفت...

آقا یا خانم محترم
1/2 دو پیمانه یعنی چه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
میییییییییشه توضیح بدییییییییییی؟

ashpaz-bashi گفت...

آقای حسن سیا، اگر منظورتون آرده، 2 پیمانه به علاوۀ نصف پیمانه.

ashpaz-bashi گفت...

در مورد قطاب این مشکل ربطی به بیکینگ پودر نداره.
شاید آرد کم بوده یا روغن زیاد بوده.
مطمئن نیستم چون تجربه زیادی ندارم.

amin گفت...

سلام
چطوری می تونم با کیک پز کیک درست کنم .
من تو خوابگاهم و فر نداریم.

ashpaz-bashi گفت...

من تجربه کیک پز رو ندارم ولی یادمه وقتی کوچیک بودم مامانم تو کیک پز کیک می پخت.
تا جایی که یادمه سیستم ساده ای داره اگر چند تا درجه حرارت داره بگید که راهنماییتن کنم.
کلان یکی دو بار که بپزید دستتون میاد ولی دفعات اول با یک سوم مواد درست کنید که اگر خوب نشد دلتون خیلی نسوزه.

یاسمن گفت...

کیک ساده ای بود و خیلی خیلی خوشمزه شده! عالییییییی!
مرسی :)

فائزه گفت...

ممنون از دستور کیک.
امشب دلم خیلی گرفته و تصمیم دارم برای اولین بار کیک بپزم... فکر میکنم حالم خیلی بهتر بشه وقتی بوشی فوق العاده اش تو خونه میپیچه... فردا نتیجه رو بهتون میگم.

ممنون
فائزه

azam گفت...

سلام
وای من امروز با این دستور کیک پختم . عالی شد. ممنونننننننننننننن . کلی پف کرد و توش متخلل شد.

ashpaz-bashi گفت...

نوش جان...

ناشناس گفت...

سلام،
این دستور پخت کیک عالی بود، چون همیشه کیک های من خمیر میشد.
وقتی کیک پخت و فر را خاموش کردیم، باید کیک توی فر بمونه یا باید از فر خارج کنیم تا سرد بشه، یا اینکه در فر را باز کنیم والی کیک را خارج نکنیم تا سرد بشه؟
خیلی ممنون

ashpaz-bashi گفت...

باید از فر بیارید بیرون و اگر می تونید کیک رو از قالب در بیارید و روی سینی توری بگذارید تا خنک بشه. می تونید هم ببریدش تا خنک بشه.

ناشناس گفت...

سلام

فر من فقط از بالا گرم میشه. یعنی از پایین فر حرارت نداره. می تونم با این فر کیک درست کنم؟

ashpaz-bashi گفت...

سلام،نه، متاسفانه نمیشه.

ashpaz-bashi گفت...

اگر فر ندارید می تونید از کیک پز استفاده کنید. با بعضی از پلوپز ها هم میشه کیک پخت.

ناشناس گفت...

خیلی خوب شد دستت درد نکنه. نمیشه اینو دو رنگ درست کرد؟

ashpaz-bashi گفت...

سلام، نوش جان.
میشه دو رنگ درست کرد. اینم لینکش:
http://ashpaz-khane.blogspot.com/2009/05/blog-post_07.html

yassi گفت...

سلام از دستور خوبتون ممنون ولی لطفا در مورد اینکه قالب را باید چرب کنیم یا کاغذ بیاندازیم هم توضیح دهید .مرسی.

ashpaz-bashi گفت...

یاسی جون اگر قالبت نچسبه هیچی لازم نداره، ولی اگر نچسب نیست یا توش کاغذ روغنی بنداز یا کمی چربش کن و آرد بپاش و آرد اضافه رو بتکون بیرون.

Najva گفت...

سلام آیا می شود به جای ماست از شیر استفاده کرد؟

Najva گفت...

آیا لازم است هم بیکینگ پودر ر تهیه کنم و هم جوش شیرین؟

ashpaz-bashi گفت...

نجوا جون فرمول این کیک به این صورته و نباید تغییرش بدی. نمیشه شیر رو به جای ماست استفاده کرد و بیکینگ پودر و جوش شیرین دقیقا با همون اندازه ها باید استفاده بشه.