حلیم از غذا ها و در واقع از سوپ های ایرانیست که در نقاط مختلف ایران به روش های مختلف تهیه میشه و در هر روش از مواد اولیه متفاوت مانند جو،شیر،حبوبات و ... استفاده میشه.
روشی که اینجا آموزش میدم روشیه که تهرانی ها استفاده می کنند و اگر می خواهید حلیمتون مثل حلیم بیرون بشه از روش اول استفاده کنید. ولی من همیشه از روش دوم استفاده می کنم چون هم سریع تره و هم فیبر گندم داخل غذاست.
امیدوارم بپزید و لذت ببرید. اگر هم سوالی داشتید بپرسید.
مواد لازم:
گندم پوست کنده 1 استکان
گوشت 200 گرم
کره یا روغن حیوانی 50 گرم
نمک کمی
پودر دارچین برای تزئین
طرز تهیه 1:
- گوشت یا مرغ یا بوقلمون را با یک پیاز بپزید و بگذارید خنک شود. برای تهیه حلیم از هر نوع گوشتی می تونید استفاده کنید، فقط مهم اینه که از جایی باشه که ریش ریش بشه.
- گندم را از شب قبل خیس کنید.
- حدود 1.5 لیتر آب به آن اضافه کرده (می تونید آب گوشت را بیفزایید) و بگذارید با حرارت ملایم بجوشد تا لعاب آن در بیاید و دانه های گندم باز شوند(بسته به نوع گندم 3-5 ساعت طول می کشه)، و اگر لازم بود بازهم آب بیفزایید. در این مرحله کره را اضافه کنید تا سر نرود.
- غلظت آن که به حد دلخواه رسید آن را از صافی رد کنید و تفاله گندم را دور بریزید.
- گوشت را ریش کنید و به حلیم بیفزایید و بگذارید حدود 5 دقیقه بجوشد و در این مدت هم بزنید تا مزه هایشان به هم برود.
- نمک را در حدی بیفزایید که فقط بی مزگی گندم و گوشت برطرف شود. حلیم نباید شور باشد تا اگر کسی خواست بتواند با شکر بخورد.
- پس از اینکه آماده شد کره یا روغن را داغ کرده و روی حلیم میریزیم.(در صورت تمایل)
- سپس با دارچین تزئین کرده و نوش جان کنید.
طرز تهیه 2:
- گندم خیس خورده را در غذا ساز بریزید تا کاملا له شود، سپس آب یا آب گوشت را بیفزایید و بگذارید بجوشد. در این صورت لعاب گندم خیلی سریعتر در می آید. (1-2 ساعت)
- در این روش نیازی به صاف کردن گندم نیست و بقیه مراحل مانند روش قبل می باشد.
مطالب مرتبط:
۲ نظر:
خسته نباشید، کاش نسخه فابل چاپش هم میبود
با این مقدار گندم چقدر حلیم میشه آخر کار؟
ارسال یک نظر